De vakantie is nu echt voorbij! Met de batterij weer opgeladen, ligt er vast een mooi najaar op je te wachten. Vol energie weer aan de slag, voor je werkgever of opdrachtgever!

Toch? Of verdien jij zelf eigenlijk ook wel wat aandacht? Bijvoorbeeld je eigen communicatie? Je kent dat stemmetje vast wel, in je achterhoofd. Dat je LinkedIn-profiel nodig eens onder de loep moet worden genomen. Of je Twitter-bio. Of je website. Want, hoe laat jij jezelf eigenlijk zien online? Klopt het wel, met wie je bent, wat je doet, wat je wilt? Maak je de juiste indruk? En zou je niet iets actiever willen zijn, met het delen van content? Geen flauwekul, maar content waar je doelgroep ook echt wat aan heeft? Om daarmee ook online je toegevoegde waarde te laten zien?

iStock_000029105530Small samenwerken handen

Misschien is het tijd om daar gehoor aan te geven, aan dat stemmetje. Ook al vind je het lastig. Er is namelijk goed nieuws; je hoeft het niet alleen te doen! Want reken maar dat dit namelijk net zo goed speelt bij collega’s of vakgenoten. Ook zij kennen dit stemmetje. Dus doe het samen! Bel vandaag die collega en plan het in! Samen met een kop koffie, elkaars profielen onder de loep. In de praktijk zie ik zo vaak, hoeveel makkelijker het dan gaat. Ten eerste omdat zo’n afspraak je dwingt om het daadwerkelijk te gaan doen. Ten tweede, omdat die ander prima als spiegel kan fungeren. Die je instant feedback geeft op je huidige communicatie, waar je meteen iets mee kunt doen. Hoe komt jouw LinkedIn samenvatting over? Wat diegene vindt van jouw laatste social media updates? Wat is goed, wat kan beter? En vice versa natuurlijk.

Dus, voor je weer vol gas voor  anderen gaat werken, gun jezelf die middag met die collega of vakgenoot en zet samen de punten op de ‘i’! Succes verzekerd!

 

Je kunt natuurlijk ook met mij en Cecile Snijders aan de slag gaan. Samen met nog een aantal professionals een dag lang inzoomen op jouw elevator pitch en online visitekaartje LinkedIn. Dat kan op dinsdag 8 december, tijdens de masterclass ‘Mijn eigen ik als merk.nl‘. In één dag ontdek jij je onderscheidende kwaliteiten, schrijf je je eigen elevator pitch, pimp jij je LinkedIn-profiel en leer je alle ins en outs van dit zakelijke medium. 

Deze blog is ook terug te vinden op