Van medewerker naar medemerker

Hoe kunnen de medewerkers zichzelf en de organisatie beter presenteren? Hoe maak je als medewerker het werk wat je doet zichtbaarder offline en online? Hoe kun je meer en beter communiceren met stakeholders zoals klanten, leveranciers, het algemeen publiek, etc? Hoe raak je hen in ‘hoofd en hart’?

Veel organisaties worstelen met dit soort vragen. De branding van een organisatie is al lang niet meer iets van de afdeling communicatie, maar iets waar alle medewerkers samen verantwoordelijk voor zijn. En die verantwoordelijkheid wordt steeds groter, zeker met de komst van sociale media.

Naar aanleiding van vragen bij diverse opdrachtgevers hebben Cecile Snijders (Breinkracht) en Lonieke de Ruiter (Lonieke.nl) in co-productie het brandingstraject ‘Van mede-werkers naar mede-merkers’ ontwikkeld.

De aanpak kenmerkt zich door het tegelijkertijd bouwen aan zowel een sterk ‘corporate brand’ voor de organisatie als wel aan heldere ‘personal brands’ voor de medewerkers. Inclusief de praktische vertaalslag: hoe zet ik verschillende communicatiemiddelen in om mezelf en mijn werkgever beter te presenteren? Denk daarbij aan hoe pak ik het aan bij face-to-face contacten (elevator pitch), hoe doe ik dat als het gaat om e-mails of briefwisseling en hoe benut ik online mogelijkheden als social media?

Resultaat
Het concept maakt medewerkers bewust van de identiteit en het imago van de organisatie waar zij werken. Bovendien zijn zij zich bewust van hun eigen rol en bijdrage daarin.

Zij gaan zelfverzekerder en meer doelgericht aan de slag, in lijn met zowel hun personal brand als wel het corporate brand. Effectief gebruik van social media is ook een onderdeel van het traject. En zo worden mede-werkers mede-merkers.

Uiteraard is elk bedrijf en elke organisatie anders en spelen er specifieke vraagstukken. Tijdens het traject ’Van mede-werker naar mede-merker’ spelen we daar op in en maken we zaken bespreekbaar. De elementen van het traject vullen we samen in aan de hand van actuele en relevante issues bij de organisatie.

Interesse?
Met plezier komen Cecile en ik langs om te kijken wat er speelt in jouw organisatie en om de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust contact op!