­

Uit je comfortzone: Vietnam

IMG_0396Uit je comfortzone komen, ik heb er wel wat mee. In mijn werk inspireer ik graag mensen om nieuwe dingen te doen. Om te experimenteren met nieuwe manieren van communicatie, bijvoorbeeld.

Ik ging zelf ook zwaar uit mijn comfortzone door mijn baan in loondienst op te zeggen, en te starten als zelfstandige. In bepaalde opzichten doodeng, maar het heeft me zoveel gebracht. Vrijheid, vertrouwen en superleuk werk. Inmiddels is dat 5 jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuw avontuur!

Deze week ben ik in Vietnam. Om boardmembers van boerencoöperaties te trainen op het gebied van marketing. Hiervoor heb ik afgelopen maanden een Engelse training ontwikkeld, deze is vertaald naar het Vietnamees en afgelopen weekend ben ik naar Hanoi gevlogen. Samen met Jan Heemskerk van Agriterra heb ik drie dagen lang getraind met een simultaan tolk. Ik ging way uit mijn comfortzone, op allerlei vlak! Reken maar dat ik het eng vond. Slaat mijn programma aan? Doen ze mee met de werkvormen? Begrijpen zij mij en begrijp ik hen? En ook, kan ik wel energiek trainen met een jetlag?

Maar wat was het gaaf! Om de groep schuchtere boeren te zien groeien tot enthousiaste en fanatieke mensen, die willen leren en experimenteren. Om hun nieuwsgierigheid te ervaren en hun drive om kennis op te doen en weer verder te delen. En ook hun enorme gastvrijheid mee te maken. Het afscheid vanmiddag bestond uit indrukwekkende speeches. Met mooie quotes zoals ‘Thank you for your knowledge’ and ‘Thank you for making the connection’.

Kortom, een onvergetelijke ervaring. Ik ben dankbaar dat ik dit mag mee maken. En het bevestigt mij weer: Out of your comfortzone, that’s where the magic happens!

 

Deze blog is op 9 maart 2016 ook gepubliceerd op LinkedIn.

Door |maart 17th, 2016|Marketing|0 reacties

Over de auteur:

Geef een reactie